Carrièretips
5 minuten

Smart Industry: hoe AI de industrie en machinebouw verandert

Zes nieuwe toepassingen van AI in slimme fabrieken

Wij geloven dat mens en technologie samen de toekomst bepalen

De purpose van Profield

Bij Profield zijn we gek op technologie. Wij zien machines niet als kille apparaten, maar als belangrijke bouwstenen voor de toekomst. Daarom geloven wij dat de samenwerking tussen mens en technologie de sleutel is tot vooruitgang. Samen bepalen we de koers van de technische ontwikkelingen.

Daarom delen we regelmatig artikelen waarin de laatste technische ontwikkelingen centraal staan. Van smart factory en hyperautomatisering tot industrie 4.0, AI en duurzaamheid.

 

Kunstmatige Intelligentie is hot

Artificial Intelligence (AI) is op dit moment één van de meest besproken onderwerpen in de wereld van de technologie. Maar wat is AI precies? Het is een technologie die zich bezighoudt met het ontwikkelen van slimme machines die in staat zijn om menselijke intelligentie te imiteren.

In slimme fabrieken, ook wel bekend als Smart Industry, worden deze AI-technologieën toegepast om productieprocessen te optimaliseren, fouten te verminderen en de efficiëntie te verhogen.

In dit artikel staan zes voorbeelden van AI-toepassingen in slimme fabrieken. Deze voorbeelden laten zien wat er momenteel mogelijk is in de maak- en procesindustrie. Misschien inspireert het je om ook binnen jouw organisatie op zoek te gaan naar slimme oplossingen die gebaseerd zijn op AI.

Werken in de fabriek van de toekomst? Profield helpt jou aan een nieuwe uitdaging in de maak- en procesindustrie

Ben jij de techneut van de toekomst en denk jij dat jouw ervaring, kennis en ambities goed van pas komen binnen een Smart Factory? Neem dan contact op met één van onze technische specialisten om samen jouw perfecte baan in de maak- en procesindustrie te vinden.

Net als jij ademen wij techniek. Daardoor begrijpen we precies wat jij bedoelt. We onderzoeken samen in welke cultuur jij je goed voelt en natuurlijk kijken we ook naar je ambitie. Dit koppelen we aan de wensen van onze opdrachtgevers. Zo garanderen we de perfecte match, want als jij uitblinkt in jouw vak, doen wij dat in het onze.