Meet the pro's
5 minuten

Een baan die bij mij past, dankzij Profield: werkvoorbereider technische dienst

Meet the Pro’s: werkvoorbereider technische dienst Kristiaan Bouma

Waar een cv in een database al niet goed voor kan zijn

Van het maken van bakwanden tot banen als cnc-operator, programmeur en TD’er. Kristiaan werkt al bijna zijn hele leven in de techniek. “Zo’n zeven jaar geleden stond ik op een punt dat ik dacht ‘wil ik dit mijn hele leven blijven doen?’. Ik had mijn cv op meerdere websites achtergelaten, maar durfde het toen nog niet helemaal aan om te gaan detacheren. Tot zo’n acht maanden geleden.

In mijn toenmalige baan miste ik uitdaging. Ik merkte namelijk dat ik op de automatische piloot begon te werken. Ook een cursus hoofd bhv gaf niet de extra uitdaging die ik zocht. En toen werd ik dus -precies op het juiste moment- gebeld door Profield. Mijn cv stond nog in hun database en ze vroegen zich af of ik openstond voor een nieuwe baan. “Ik besloot dat het nooit kwaad kon om eens te praten”, vertelt Kristiaan. En dat bleek een goede beslissing te zijn geweest.

In deze blog vertelt Kristiaan waarom het zo’n goede beslissing is geweest om via Profield aan de slag te gaan én vertelt hij over zijn werk als werkvoorbereider technische dienst.

 

Profield zoekt een baan die bij jou past

“Het voelde gelijk goed én Profield heeft echt mijn ogen geopend. Ze vroegen niet alleen naar wat ik zoek, maar ook naar mijn zoekgebied. Ik ben namelijk niet iemand die een uur in de auto wil zitten voor mijn werk. Daar wordt ook echt rekening mee gehouden in de aanbiedingen die ze doen. Ook hebben we samen mijn cv geüpdatet en toen bleken er meerdere mogelijkheden te zijn om als werkvoorbereider binnen de technische dienst aan de slag te gaan.”

“Na een aantal gesprekken met Profield, mocht ik op gesprek komen bij Flamco Flexcon in Almere. Toen ik hoorde over de plannen die er lagen om nieuwe machinelijnen in gebruik te nemen en we een rondje hadden gelopen door de fabriek, was ik overtuigd! Deze baan past bij mij én mijn ambities. En dus ben ik in mei 2022 gestart als werkvoorbereider technische dienst bij Flamco. Zeven maanden later kan ik wel zeggen dat ik hier helemaal op mijn plek zit”, vervolgt Kristiaan.

 

De werkweek van een werkvoorbereider bij Flamco

“Bij Flamco werken de technische dienst en productiemedewerkers met een 3-ploegendienst, maar mijn rooster mag ik flexibel indelen. Door tussen 07.00 en 09.00 uur te beginnen. Maar ik start bewust extra vroeg, om 06.00 uur, zodat ik rustig op kan starten. Eerst werk ik mijn mail weg en daarna begin ik met het doorlezen van de nachtverslagen en breng ik een prioritering aan in de openstaande technische punten, zodat ik om 09.00 uur helemaal up-to-date ben bij de dagstart met de productie.”

De verscheidenheid maakt mijn werk super uitdagend

“Na de dagstart houd ik mij bezig met allerlei verschillende zaken. Van het bestellen van materialen en het voeren van gesprekken over onderhoudscontracten tot het ontvangen van leveranciers, het leren kennen van ons nieuwe ERP-systeem of het bijspringen in de hal tijdens storingen. Die verscheidenheid aan taken, mensen met wie ik samenwerk en technieken die we gebruiken, maakt mijn werk super uitdagend!”, vertelt Kristiaan over zijn werk als werkvoorbereider technische dienst.

Geen brandjes blussen, maar een oplossing voor de toekomst

“Als werkvoorbereider technische dienst is het mijn taak dat iedereen van de Technische Dienst, fijn zijn of haar werk kan doen. Dat ze niet misgrijpen in het materiaal dat ze nodig hebben én dat er zo min mogelijk storingen zijn. Is er toch een storing? Dan zorg ik ervoor dat de juiste medewerker eraan gekoppeld wordt, zodat de storing wordt opgelost én gewaarborgd. Ik vind het belangrijk dat een storing niet alleen opgelost wordt voor dit moment, maar dat we met z’n allen ook kijken hoe we eenzelfde soort storing in de toekomst kunnen voorkomen. We kijken waar de oorzaak ligt van de storing en hoe het komt dat deze elke keer terugkeert. Door er nu lering uit te trekken, zorgen we ervoor dat het morgen niet weer gebeurt.”

 

Werken bij Profield

Vanaf de eerste kennismaking tot het tekenen van het contract en de maanden daarna. Volgens Kristiaan is Profield altijd betrokken bij haar medewerkers: “In mijn ogen is Profield een hele professionele club die kennis heeft van de branche en aandacht heeft voor de professionals die ze in dienst hebben. Zo wordt van het tekenen van je contract echt een leuk moment gemaakt, kan je altijd appen of mailen als je een vraag hebt en worden er ook leuke events georganiseerd. Zo heb ik afgelopen zomer samen met twee andere collega’s van Flamco -die hier ook via Profield werken- meegedaan aan de kartcompetitie. Niet alleen het racen was leuk, maar ik vond het ook bere interessant om ook andere professionals te leren kennen die via Profield werken. Echt top dat Profield dit organiseert!”

Ga jij de uitdaging aan? Solliciteer bij Profield en word ook een pro

Ga jij net als Kristiaan, als technisch specialist, de uitdaging aan? Neem dan een kijkje tussen onze service en onderhoud vacatures en solliciteer als monteur TDservicemonteurservice engineer of inbedrijfsteller bij Profield! Heb je eerst nog vragen? Over onze werkwijze of een specifieke vacature? Stuur onze adviseur Jeroen de Harder dan een appje. Hij helpt jou graag aan jouw droombaan in de maak- en procesindustrie.