Meet the Pro’s: Supervisor Productie Zoran Lucijanic
Meet the pro's
5 minuten

Zoran Lucijanic: “Profield helpt je aan een uitdaging die écht bij je past”

Meet the Pro’s: Supervisor Productie Zoran Lucijanic

Nooit te oud om iets nieuws te leren

De van origine Joegoslavische Zoran kwam in 1986 voor de liefde naar Nederland. “Ik had in Joegoslavië een opleiding gevolgd tot bouwkundig tekenaar. Maar toen ik hier aankwam, heb ik eerst een leerwerktraject tot grafisch technicus gevold. Door mijn achtergrond -en de genen van mijn vader- ging dit mij best gemakkelijk af en kon ik al vrij snel aan het werk. In de afgelopen 36 jaar heb ik voor twee werkgevers in de grafische wereld gewerkt, waarvan de laatste 21 jaar als leidinggevende in een drukkerij. Maar de laatste jaren voelde ik mij daar niet meer zo gelukkig als in het begin. Dus ik besloot het over een compleet andere boeg te gooien”, vertelt Zoran.

“Op je 58ste nog aan iets nieuws beginnen? Mijn vrienden verklaarden mij voor gek. Dat vond ik maar apart, want je bent nooit te oud om te leren. Maar omdat ik in mijn leven nog maar twee keer had gesolliciteerd, ging ik online eerst op zoek naar sollicitatietips. Zo kwam ik bij Profield terecht. Hun manier van werken sprak mij aan en ik besloot ze te bellen.”

Op zoek naar de beste match

Zoran werd voor het vinden van zijn match gekoppeld aan Adviseur Bas Bazuin. “Ik heb meerdere gesprekken gehad met Bas en aangegeven wat ik leuk vind. En waar mijn ambities liggen. Omdat ik al een baan had, zat er geen haast achter het vinden van een nieuwe uitdaging. Hierdoor kon Bas echt de tijd nemen om een passende baan voor mij te vinden. Na ongeveer een half jaar, waren er twee bedrijven die matchten met mijn wensen.”

“Bas moedigde mij aan om bij beide bedrijven te gaan kijken en zo te ontdekken of het überhaupt iets voor mij was. En wat dan het beste bij mij paste”, vertelt Zoran. “Met de adviezen van Bas op zak, ging ik de gesprekken aan. Dat ging goed, want ik kreeg daarna van beide bedrijven een aanbieding. Dat was echt een luxepositie. Ik heb uiteindelijk voor Ahold Delhaize Coffee Company gekozen, omdat de uitdaging daar groter was voor mij. Daarnaast spraken het familiegevoel en de sfeer mij ook heel erg aan.”

“Zonder Bas was ik nooit bij deze functie terechtgekomen.” – Zoran Lucijanic, Supervisor Productie @ Ahold Delhaize Coffee Company

De werkweek van een Supervisor Productie bij Ahold Delhaize Coffee Company

Hoe zijn werkweek als Supervisor Productie eruitziet bij Ahold Delhaize Coffee Company? “Samen met mijn collega-supervisors werk ik in een 2-ploegenrooster. Terwijl de operators en productiemedewerkers aan de lijn volgens een 3-ploegenrooster werken. Dit betekent dat ik elke dienst een ploegen overdracht heb. Tijdens de ochtenddienst is dit bijvoorbeeld om 08.00 uur. Dan bespreken we met elkaar wat er de afgelopen 24 uur is gebeurd, of er storingen zijn en welke acties we moeten ondernemen om processen en producten te verbeteren. Daarna gaat iedereen aan de slag met de orders die op de planning staan”, vertelt Zoran.

“Maar het is mijn voornaamste taak om de drie lijnen waar koffiecups geproduceerd worden aan te sturen. Van het kloppend maken van de planning tot het instrueren van collega’s. Ik zorg ervoor dat zij goed hun werk kunnen doen, en alles eigenlijk als een geoliede machine loopt”, vervolgt Zoran. “Dit betekent ook dat ik de 26 professionals aan de cupslijnen begeleid en coach in hun ontwikkeling. En ervoor moet zorgen dat er een goed en matchend team staat. Zowel qua persoonlijkheid als qua ervaring.”

En het meest uitdagende aan je werk? “Nou, ik heb 36 jaar iets compleet anders gedaan. Dus het leren kennen van het proces en echt goed begrijpen wat koffie is, was in het begin al een uitdaging op zich. Ik had voordat ik bij ADCC kwam werken, namelijk nooit verwacht dat er zo’n proces aan vooraf ging, voordat je koffiecup in de winkel ligt. Maar nu ik dat proces eenmaal door heb, zit de uitdaging hem vooral in het creëren van goede teams bij de lijnen.”

Werkgeluk voor Zoran

En die goed matchende teams spelen tegelijkertijd ook een grote rol bij het werkgeluk van Zoran: “Ik word er namelijk echt gelukkig van als ik aan het einde van mijn dienst, na een ploegenoverdracht, allemaal blije gezichten zie als ik vertrek. Dan weet ik gewoon dat we weer goed hebben samengewerkt, de processen efficiënt verlopen en de volgende ploeg zonder zorgen aan de slag kan. We hebben een leuke groep bij elkaar, met wie we hard kunnen werken én plezier kunnen maken. En daar ben ik trots op!”

De klik was er vanaf dag 1

Hoe Zoran de begeleiding van Adviseur Bas heeft ervaren tijdens zijn zoektocht naar een nieuwe uitdaging in de maak- en procesindustrie? “Gewoon super!”, zegt hij resoluut. “Bas is een hele goeie gast. De klik was er meteen. We hebben meerdere gesprekken gehad om mijn wensen op papier te zetten. Met vragen als ‘wat wil je nog bereiken in je carrière’, kon ik merken dat het écht om mijn wensen en ambities ging. Bas was een luisterend oor en heel meedenkend. En doordat hij zo goed wist wat ik leuk vond, werd het zoeken ook makkelijker. Hij heeft alleen maar bedrijven voorgesteld die qua uitdaging en cultuur bij mij pasten.”

“De kennismaking met Zoran was eind 2022. Ik had niet direct een passende vacature voor hem, en dat wist hij. Toch was ik ervan overtuigd dat hij een echt Profield profiel heeft en ik hem vroeg of laat aan een nieuwe uitdaging ging helpen. Zoran had geen haast bij het vinden van een nieuwe job en we hielden regelmatig contact. Uiteindelijk is hij 01-07-2023 gestart bij zijn nieuwe werkgever, Ahold. Daar ben ik natuurlijk ontzettend trots op!”

– Bas Bazuin, Adviseur Operators @ Profield

Peter Beltman & Bas Bazuin

Ga jij de uitdaging aan als Operator?

Solliciteer bij Profield en word ook een Pro

Ga jij net als Zoran de uitdaging aan? Neem dan een kijkje tussen onze operators vacatures en solliciteer als machine operator, proces operator, spuitgiet operator of allround operator bij Profield!

Heb je eerst nog vragen? Over onze werkwijze of een specifieke vacature? Stuur Adviseur Bas Bazuin dan een appje. Hij helpt jou graag aan jouw beste baan ooit in de maak- en procesindustrie.

Bas Bazuin is adviseur van de afdeling operators
Bas BazuinAdviseur | Afdeling Operators OperatorsStuur een WhatsApp