Storingsmonteur Theo Sanders
Meet the pro's
5 minuten

Samen met Profield vond storingsmonteur Theo Sanders zijn technische uitdaging in de dagdienst

Meet the Pro’s: Storingsmonteur Theo Sanders

Powered by Professionals

De 48-jarige Theo Sanders ademt techniek: “Ik vond techniek van jongs af aan al supergaaf. De keuze voor de opleiding werktuigbouwkunde was dan ook snel gemaakt. Daarna heb ik onder andere als storings- en onderhoudsmonteur, meewerkend voorman en servicemonteur gewerkt bij verschillende (internationale) organisaties.”

Van 12 jaar in de ploegendienst naar een baan in de dagdienst

Voordat Theo via Profield bij FALK Bouwsystemen ging werken als storingsmonteur, werkte hij bijna 12 jaar bij Remia: “Hier heb ik verschillende cursussen en opleidingen kunnen volgen (zoals meet- en regeltechniek, robotica en industriële automatisering) en mezelf opgewerkt tot hoofdmonteur. Maar het feit dat ik in ploegendiensten werkte, werd voor mij wel een nadeel. Dat wilde ik na 12 jaar niet meer.”

En dus besloot Theo zijn cv bij te werken, een profiel op Indeed aan te maken en om zich heen te kijken naar een nieuwe uitdaging. Die vond hij samen met Profield bij FALK Bouwsystemen.

Goed begeleid door Profield

“Ongeveer 2,5 jaar geleden werd ik via Indeed door Profield benaderd. Tijdens het kennismakingsgesprek hebben we mijn wensen en ambities besproken en samen een profiel opgesteld. Ik heb bijvoorbeeld aangegeven dat ik uit de ploegen wilde en daar hebben Adviseurs Kevin en Niek tijdens hun zoektocht ook echt rekening mee gehouden”, vertelt Theo.

“Voor ieder sollicitatiegesprek heb ik met één van de heren doorgenomen wat de best mogelijke strategie was en ook na het gesprek hadden we weer contact. Hoe het gesprek was gegaan, of ik een goed beeld had gekregen van de organisatie en de functie, etc. En vond ik het niets? Dan stonden ze daar ook begripvol tegenover en werd de zoektocht weer voortgezet.”

Na een paar gesprekken bij andere bedrijven, mocht Theo op gesprek komen bij FALK Bouwsystemen: “Dat voelde meteen goed”, vertelt hij enthousiast. “Ik heb een dag meegelopen en toen is het snel gegaan. Inmiddels werk ik alweer bijna een jaar als storingsmonteur bij FALK.”

De werkweek van storingsmonteur Theo

FALK Bouwsystemen is een producent van sandwichpanelen – prefab bouwproducten of panelen die bestaan uit twee staalplaten waartussen zich een PIR isolatiekern bevindt. Deze sandwichpanelen zorgen voor een geïsoleerde beplating van daken, wanden en gevels, en zijn toepasbaar in elk type gebouw. Van een kerk tot productiehal of koelcel.

Als storingsmonteur is het de taak van Theo en zijn collega’s in de Technische Dienst om storingen op te lossen, verbeteringen te bedenken en risico’s in te schatten waardoor zoveel mogelijk storingen worden voorkomen. Hoe een gemiddelde werkweek als storingsmonteur bij FALK eruitziet?

“We starten de dag om 07.00 uur ’s ochtends met een werkoverleg. In 15-30 minuten draagt de nachtploeg hun dienst aan ons over en bespreken we wat er ’s nachts is gebeurd. Na de overdracht lossen we eerst de storingen op. De rest van de dag werk je vaak aan een project waarop je bent ingepland”, vertelt Theo.

“Die projecten zijn heel verschillend”, vervolgt hij. “De ene dag werk ik aan een programmeringsproject voor freesmachines of ben ik aan het lassen. En de andere dag maak ik een elektrokast of los ik samen met collega’s een moeilijke storing op. Hierdoor vliegt de dag vaak voorbij en kan je om 17.00 uur weer naar huis.”

Omdat de productie bij FALK wel in drie-ploegen-diensten werkt, moet Theo een keer in de vier weken een storingsdienst draaien: “Dat vind ik geen probleem! Het is namelijk veel beter dan een hele week nachtdiensten draaien”, zegt Theo lachend. “De meeste productiemedewerkers aan de lijn proberen de storingen eerst zelf op te lossen. En als ze er echt niet uitkomen, bellen ze mij. Dan kunnen we het vaak al samen oplossen aan de telefoon. Ik ben dan ook nog maar twee keer uit mijn bed gebeld ’s nachts en dat ik ook echt die kant op moest.”

Profield is meegaand en blijft betrokken

Als laatste vroegen we Theo hoe hij de samenwerking met Profield ervaart. Want hoe is het contact bijvoorbeeld, nadat je bent gestart bij je uitdaging?

“Ik heb heel goed contact met Profield. Ze vragen regelmatig hoe het met mij gaat; of ik nog op mijn plek zit bij FALK en of projecten goed zijn verlopen. Dat vind ik fijn. Ik vind het namelijk belangrijk dat ik mij goed voel op het werk, mijn ding kan doen en een fijne omgang heb met collega’s. En dat heb ik, mede dankzij Profield, gevonden bij FALK Bouwsystemen”, vertelt Theo.

“Ik vind Profield een meegaande werkgever. Zo sturen ze bijvoorbeeld een berichtje op je verjaardag en brengen ze op je eerste werkdag of met de feestdagen een leuke attentie langs. Ook organiseert Profield vaak nevenactiviteiten om Profield-collega’s bij elkaar te brengen, zoals de kartcompetitie. Hierdoor voel ik mij echt gewaardeerd! Ik ben dan ook heel blij met Profield”, besluit Theo ons gesprek.

Ga jij de uitdaging aan in de technische dienst? Solliciteer bij Profield en word ook een pro

Ga jij net als Theo ook de uitdaging aan? Neem dan een kijkje tussen onze service & onderhoud vacatures en solliciteer als monteur TD, servicemonteur, service engineer of inbedrijfsteller.

Heb je eerst nog vragen? Over onze werkwijze of een specifieke vacature? Stuur onze adviseur Kevin Koelewijn dan een appje. Hij helpt jou graag aan jouw droombaan in de maak- en procesindustrie.