Carrièretips
5 minuten

7 redenen waarom jij wel of geen vrij moet nemen tijdens de kerstvakantie

Toe aan een nieuwe uitdaging?

Wellicht ben je nu op zoek naar een nieuwe uitdaging, misschien over een paar jaar pas. Om ervoor te zorgen dat je genoeg opties om uit te kiezen hebt is het waardevol om je LinkedIn profiel goed in te richten.

Hoe je dat doet lees je in onze tips hieronder.

De basis

Om te beginnen hebben wij een opsomming van de voor de hand liggende LinkedIn tips die de meeste mensen al in orde hebben maar altijd even opgefrist kunnen worden:

  • Nette profielfoto: Het eerste wat je toekomstige werkgever ziet is je foto. Trek dus je beste overhemd aan en vraag je moeder, vader, vriend of vriendin om even een goede foto te nemen.
  • Locatie: Niet geheel onbelangrijk als je gevonden wilt worden.
  • Kopregel: Dit staat direct onder je naam en ook onder LinkedIn zoekresultaten. Ga voor een korte omschrijving van je huidige baan en wees niet bang om een beetje creatief te zijn.
  • Samenvatting: Wie ben je en wat doe je graag? Ben je als monteur graag op pad of werk je liever binnen een productiebedrijf. Ben je een verpakkingsmachine-expert? Stel jij je lijn binnen 10 minuten volledig om? Vermeld dit!

Up-to-date werkervaring

Na je intro is de werkervaring het eerste wat opvalt. Binnen 10 seconden heeft je toekomstige werkgever je profiel doorgelezen en een keuze gemaakt of het een interessant profiel is. Het is dus verstandig om al je werkervaring te vermelden en een korte omschrijving per werkgever te schrijven.

Belangrijk hierbij is dat je het over jouw functie- en takenpakket hebt. Plak hier dus niet simpelweg de bedrijfsomschrijving, dit is minder relevant.

Jouw opleidingen, certificaten & diploma's

Je hebt hard gewerkt voor je diploma dus deze mag niet missen. Veel certificaten en diploma’s zijn ook interessant. Denk hierbij aan VAPRO, een heftruck certificaat, werken op hoogte of HACCP. Vaak kan dit een harde eis zijn. Let wel op dat het professionele diploma’s zijn. Je zwem- en veterdiploma kan je dus achterwege laten.

Voeg je vaardigheden toe en laat deze onderschrijven door je collega's

Zelfs al heb je geen of weinig werkervaring dan zal je er nog versteld van staan hoeveel skills je hebt. Na het invullen van je profiel geeft LinkedIn bij het invullen van je skills suggesties waar jezelf vaak niet aan hebt gedacht. Je kan sinds een aantal jaren ook andere Linkedin-gebruikers jouw skills laten ‘Onderschrijven’. Hiermee laat iemand anders zien dat ze vinden dat jij over bepaalde skills bezit. Dit is natuurlijk. Vraag je collega’s dus om dit voor je te doen!

Recruiters laten zien dat je open staat over een nieuwe functie

‘Open to work’. Werkgevers die talent zoeken zien dit maar al te graag. Het is een functie die je kan selecteren die door iedereen op LinkedIn of exclusief door recruiters te zien is. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat je huidige werkgever ziet dat je op zoek bent naar een nieuwe baan. Binnen deze functie is het goed om aan te geven waar je naar op zoek bent. Iets vergelijkbaars als je huidige baan of iets compleet anders? Als je op je eigen profiel klikt is deze functie te vinden onder je profielfoto.

Keywords toevoegen om gevonden te kunnen worden

Als je uit bent op een specifieke functie of je hebt extra ervaring in een specifiek vak, zorg er dan voor dat deze keywords vaker voorkomen in je profiel. Zo kan je in je kopregel, samenvatting, werkomschrijving en skills bijvoorbeeld telkens melden dat je een kanjer bent in de elektrotechniek. Op deze manier is de kans groter dat je bovenaan komt zodra iemand op elektrotechniek zoekt.

Interesses toevoegen

Denk hierbij aan interesses die aanspreken in de professionele wereld zoals specifieke branches, bedrijven en technieken. Ook dit is een mooie manier om te laten zien waarom jij uniek bent. Zodra je een bedrijf liked, komt deze automatisch bij je interesses te staan.

Connecties onderhouden

Last but not least: Connecties in de gaten houden. Hoe groter je netwerk, hoe beter. Je weet maar nooit via welke weg je een nieuwe baan kan vinden. Kijk ook eens je connectie suggesties door om connecties toe te voegen die over het hoofd gezien zijn.

Advies nodig?

Kan jij wel wat hulp gebruiken of laat je iemand anders liever voor je zoeken? We helpen je graag. Neem contact op met een van onze adviseurs om te bespreken hoe zij jou kunnen helpen.