Meet the pro's
5 minuten

Een uitdaging in de foodindustrie waar waardering en werkgeluk op 1 staan; Jean Paul vond het via Profield

Meet the Pro’s: Operator Jean Paul Spanings

Powered by Professionals

Van kilo’s hagelslag, vlokken en crispies tot gecoate producten (met een laagje echte Belgische chocolade): onze operator Jean Paul Spanings ziet het dagelijks voorbij komen tijdens zijn uitdaging bij Delicia in Tilburg. Eén van de grotere producenten van chocolade broodbeleg, decoraties en snacks.

Wat Jean Paul belangrijk vindt in een baan én hoe hij het sollicitatieproces en werken via Profield ervaart? Je leest het in dit interview.

De zoektocht naar een nieuwe uitdaging -samen met Profield-

Jean Paul heeft hiervoor elf jaar gewerkt in een taartenfabriek. Maar toen zijn vorige werkgever zo’n drie jaar geleden failliet ging, heeft hij zich ingeschreven op meerdere jobboards en bij bureaus. Waaronder Profield. Het bedrijf maakte een doorstart en Jean Paul werd teruggevraagd. Toch bleef een nieuwe uitdaging aan hem knagen.

“Ik deed heel veel in de organisatie, misschien nog wel meer dan van mij gevraagd en verwacht werd. Ik kreeg hier alleen totaal geen waardering van hogeraf voor. Het begon toch steeds vaker te knagen; misschien is het tijd voor iets nieuws. En dus besloot ik een gesprek aan te gaan met Bas Bazuin van Profield”, vertelt Jean Paul over zijn aanleiding om op zoek te gaan naar een nieuwe uitdaging.

Op zoek naar ‘de klik’

Jean Paul: “Ik had bij Bas aangegeven dat ik graag wilde werken in de productie en foodindustrie, niet te ver van huis -in verband met de kinderen- én dat ik die klik met collega’s, respect en waardering binnen een bedrijf heel belangrijk vond. Vervolgens hebben we samen een cv opgezet, zodat hij mij kon voorstellen bij de bedrijven in zijn netwerk.”

Dat eerste contact tussen Jean Paul en Bas is inmiddels zo’n twee jaar geleden. In de tussentijd hebben de mannen veel appcontact gehad en is Jean Paul bij meerdere bedrijven op gesprek geweest. Tot die ene dag dat Bas hem een aanbieding bij Delicia kon doen.

“Ik had een heel goed gevoel overgehouden aan het gesprek bij Delicia. Alles werd goed uitgelegd en ik voelde direct een klik. En dus besloot ik om na 11 jaar de overstap te maken van een taartenfabriek naar een chocoladeproducent”, vervolgt Jean Paul.

Werken bij één van de grootste hagelslagproducenten ter wereld als operator. Net zoals Sjakie…

“Als operator op de afdeling choco ben ik verantwoordelijk voor het bedienen en bewaken van diverse geautomatiseerde en geavanceerde productiemachines. Ik stel de machines in en stuur deze aan, voer kwaliteitscontroles uit, registreer afwijkingen en los eenvoudige storingen op”, vertelt Jean Paul als we hem vragen wat hij zoal doet als operator.

“Het meest uitdagende aan mijn werk? Nou, ik werk er pas 4 maanden en we werken hier met hele andere machines dan bij mijn vorige werkgever. Ook de werkzaamheden zijn heel anders. Dus het eigen maken van het werk is op dit moment mijn grootste uitdaging denk ik”, vertelt Jean Paul lachend. “Gelukkig word ik intern goed opgeleid door collega’s, dus dat komt wel goed”.

Werkgeluk? Dat zit wel goed als je gaat werken via Profield

Werkgeluk en waardering waren twee belangrijke pijlers voor Jean Paul in zijn zoektocht naar een nieuwe uitdaging. Of hij die via Profield gevonden heeft? “Zeker! Ik sta elke dag weer met plezier op om naar mijn werk te gaan. Ik werk in een gezond en sociaal bedrijf waar veel wordt georganiseerd voor het personeel, ik heb leuke collega’s en een mooi salaris. Dus mij hoor je niet meer klagen”, vertelt Jean Paul.

Hij is zelfs zo tevreden over het werken via Profield dat hij via ons referral-programma ‘Pro’s kennen Pro’s’ twee operators uit zijn netwerk heeft voorgesteld bij Bas. “En die jongens hebben nu ook een nieuwe baan gevonden via Profield. Het zijn mijn collega’s geworden”, ligt Jean Paul toe.

Wat voor hem de belangrijkste redenen waren om Profield aan te raden? “Profield luistert goed naar je wensen. Dus wil jij een baan dichtbij huis, in een specifieke branche, voor een bepaald salaris waar je dagelijks met plezier naartoe gaat, dan doen ze er ook alles aan om dié baan te vinden. Als je een vraag hebt of je zit ergens mee, dan kan je altijd appen of bellen. Én ze organiseren ook regelmatig leuke dingen voor professionals”.

Stay in touch. Ook na het tekenen van het contract

“Zo kreeg ik na het tekenen van mijn contract een leuk welkomstpakket, ontving ik een met kerst een kerstpakket vol Profield goodies en stond mijn fieldmanager na mijn eerste maand bij Delicia met een Spakenburgs hart op de stoep. Daarnaast evalueren we ook regelmatig of ik het nog naar mijn zin heb en of ik nog voldoende word uitgedaagd” vertelt Jean Paul. “Maar het leukste vind ik misschien nog wel dat ik ben uitgenodigd door Profield voor een kartsessie. Om samen met andere medewerkers van Profield de snelste tijd proberen neer te zetten.”

“Ja, werken via Profield bevalt goed tot nu toe. Ik hoop dan ook zo snel mogelijk om in vaste dienst te komen bij de opdrachtgever. Want dat is altijd het gezamenlijke doel geweest”, besluit Jean Paul ons gesprek.

Ga jij de uitdaging aan als operator? Solliciteer bij Profield en word ook een pro

Ga jij net als Jean Paul de uitdaging aan? Neem dan een kijkje tussen onze operators vacatures en solliciteer als machine operator, proces operator of allround operator bij Profield!

Heb je eerst nog vragen? Over onze werkwijze of een specifieke vacature? Stuur onze adviseur Bas Bazuin dan een appje. Hij helpt jou graag aan jouw droombaan in de maak- en procesindustrie.