Meet the pro's
5 minuten

In vaste dienst bij de opdrachtgever: het is voorman technische dienst Nolan Smit gelukt!

Meet the Pro’s: voorman technische dienst Nolan Smit

“Mede dankzij Profield kon ik mijn ambities waarmaken; leidinggeven aan een technisch team.”

Ons doel? Dat is dat onze pro’s in vaste dienst komen bij de opdrachtgever. Door samen een plek te vinden waar jij als technisch specialist al je ambities kwijt kunt. Een plek waar jij je thuis voelt en die aansluit bij praktische zaken als reisafstand en salaris. Is de match er na een jaar nog steeds? Dan kom je in vaste dienst bij de opdrachtgever. Voorman technische dienst Nolan Smit is één van die pro’s die onlangs in vaste dienst is getreden bij zijn opdrachtgever, Westfort Vleesproducten.

“Zelfs nu ik officieel uit dienst ben bij Profield heb ik nog weleens contact met mijn fieldmanager!”

Hoe Nolan zijn tijd bij Profield heeft ervaren? Hij vertelt erover in dit interview.

Van automonteur tot voorman technische dienst

Maar voordat we ingaan op zijn tijd bij Profield, duiken we eerst in het werkverleden van Nolan. Want hoe is hij voorman technische dienst geworden? “Toen ik een jaar of 15 was ben ik begonnen als automonteur. Ik deed veel werkervaring op in een korte tijd en zou rond mijn twintigste zelfs chef werkplaats kunnen worden. Maar helaas werden die beloftes niet waargemaakt toen het bedrijf werd overgenomen. Dus besloot ik het compleet anders te gaan doen. Via-via ben ik gestart als liftmonteur. Ik bouwde liften in luxe jachten over de hele wereld. Maar toen mijn vrouw en ik kinderen kregen, wilde ik liever niet meer in het buitenland werken en ben ik op zoek gegaan naar een baan dichterbij huis. Omdat ik al best wat technische ervaring had opgedaan, besloot ik aan de slag te gaan als monteur technische dienst. Toen bleek dat ik daar niet kon doorgroeien naar een leidinggevende functie, ben ik op zoek gegaan naar een nieuwe uitdaging waar ik mijn ambities wél kwijt kon. Via een online zoektocht kwam ik bij Profield terecht. Al kreeg ik pas 100% door dat ik via een detacheringsbureau had gesolliciteerd toen ik voor het kantoor van Profield stond in Bunschoten-Spakenburg. Dit gebouw zag er namelijk totaal niet uit als een vleesverwerkingsbedrijf”, vertelt Nolan lachend.

De klik was er vanaf het eerste moment

“Ik had eigenlijk best wel een vooroordeel over werken via een detacheerder. Want als je wilt werken dan kan je zelf toch ook wel werk vinden? Er is immers werk genoeg, vooral in de techniek. Maar ik dacht ‘ik ben er nu toch, dus laat ik het gesprek maar aangaan’. En dat pakte eigenlijk super goed uit”, vervolgt Nolan. “De klik met adviseur Kevin Koelewijn was er meteen. We beoefenen namelijk dezelfde sport, waardoor we vooral daarover gepraat hebben. Van de twee uur hebben we het 1,5 uur over sport gehad en 0,5 uur over mijn werkervaring, ambities en eisen. Toch wist Kevin met die input meerdere bedrijven te selecteren die aansloten bij mijn wensen. Ik kon bij drie bedrijven op gesprek komen. Bij het eerste bedrijf miste ik de klik. Dus ging ik de volgende dag op gesprek bij Westfort. Dat beviel zo goed, dat ik besloten heb om niet meer bij het derde bedrijf op gesprek te gaan en via Profield te starten als monteur technische dienst bij Westfort Vleesproducten. Toen ik was aangenomen werd ik gekoppeld aan field manager Gerrit Bakker. Ik sprak hem wekelijks over hoe het ging en voor vragen kon ik altijd bij hem terecht. Maar ook nu ik overgenomen ben door Westfort spreek ik hem nog regelmatig.”

Doorgroeien naar een functie als voorman technische dienst

“Vanaf dag één werd er gewerkt aan het realiseren van mijn ambitie: een leidinggevende functie. Mijn takenpakket was en is heel variërend. Ik draaide eerst mee met de technische dienst in de ploegendienst en naarmate het jaar kreeg ik er steeds meer taken en verantwoordelijkheden bij. Ook heb ik via Profield een cursus leidinggevend management gevolgd, om mij voor te bereiden op de leidinggevende functie als voorman technische dienst. Gerrit dacht hierin goed met mij mee, en stak ook echt zijn nek uit om mijn ambities te kunnen verwezenlijken”, vertelt Nolan over de opleiding- en doorgroeimogelijkheden via Profield. Wat hij nu dan doet als voorman technische dienst? “Een gemiddelde werkweek is eigenlijk niet te omschrijven, want het gaat echt alle kanten op. Van het oplossen van storingen en het sleutelen aan machines tot het ontvangen van bezoek, het bestellen van onderdelen en het bijwonen van vergaderingen. Waar ik vooral energie van krijg is als de monteurs hun werk goed kunnen doen. Dan ga ik met een grote glimlach op mijn gezicht naar huis.”

Ook jouw ambities verwezenlijken?

Wil jij net als Nolan ook je ambities in te techniek verwezenlijken? Tijdens een persoonlijk gesprek bij ons op kantoor of bij jou in de buurt bespreken we jouw ambities en wensen. Onze specialisten kennen jouw werkzaamheden tot in detail en begrijpen precies wat je bedoelt. Jouw droombaan? Die vinden we dan ook samen.

Neem een kijkje tussen onze service en onderhoud vacatures en solliciteer als monteur TD, servicemonteur, service engineer of inbedrijfsteller bij Profield! Heb je eerst nog vragen? Over onze werkwijze of een specifieke vacature? Stuur onze adviseur Kevin Koelewijn dan een appje. Hij helpt jou graag aan jouw droombaan in de maak- en procesindustrie.