Meet the pro's
5 minuten

Werkgeluk? Dat is voor servicemonteur Perry Jagt elke dag met plezier naar je werk gaan

Meet the pro’s: servicemonteur Perry Jagt

Powered by Professionals

Eind vorig jaar (2022) is ons team met Pro’s versterkt met Perry Jagt, servicemonteur bij Contimeta in Utrecht. Het doel dat hij -samen met ons- wil bereiken? Werk waar hij elke dag met plezier naartoe gaat én waar hij kan doorgroeien tot PLC engineer.

In dit interview spreken we Perry over zijn eerste maanden bij Contimeta én vertelt hij wat werkgeluk voor hem betekent.

Van vliegtuigmonteur tot servicemonteur en PLC engineer

Perry begon zijn loopbaan als vliegtuigmonteur, maar na de aanslagen op de Twin Towers en de crisis die daarna volgde besloot hij een uitdaging te zoeken buiten de luchtvaart. “Ik heb na mijn werk als vliegtuigmonteur meerdere banen gehad in de technische branche. Maar toch vond ik nergens écht mijn plek. Ik voelde mij een nummertje en wilde graag weer de buitendienst in. Naar bedrijven toe die blij zijn als je er bent, omdat je ervoor zorgt dat hun processen blijven draaien. En dus besloot ik om op zoek te gaan naar een nieuwe baan”, vertelt Perry.

Weer de buitendienst in als servicemonteur

“Online kwam ik een vacature tegen voor servicemonteur in Utrecht. Ik solliciteerde en zo kwam ik bij Profield terecht. Tijdens het kennismakingsgesprek bij hen op kantoor hebben we mijn wensen en ambities besproken. Zo heb ik aangegeven dat ik graag de buitendienst in wilde, met mijn handen wil werken én dat ik collegialiteit en waardering erg belangrijk vind.”

“Met dat in het achterhoofd stelde Profield meerdere vacatures aan mij voor en ben ik bij verschillende bedrijven op gesprek geweest. Mede dankzij hun advies, het fijne gesprek en de doorgroeimogelijkheden tot PLC engineer heb ik gekozen voor Contimeta”, vertelt Perry over zijn keuze om de uitdaging aan te gaan bij Contimeta.

Jezelf blijven uitdagen, elke dag weer

Voordat Perry de stap maakt naar PLC engineering, wil hij eerst alle machines van A tot Z leren kennen: “Bij Contimeta leveren, installeren en onderhouden we zo’n 400 verschillende soorten verpakkingsmachines voor transportverpakking en productbescherming. Van folie- en palletwikkelaars tot koordbinders, dozensluiters en sealmachines. Omdat elke machine net weer anders werkt, wil ik eerst alle machines onder controle krijgen voordat ik met de besturing ervan aan de slag ga.”

“Als servicemonteur ga ik bij de bedrijven langs waar de machines van Contimeta staan. Ik voer daar dan het periodieke onderhoud uit en los storingen op. Die storingen vind ik het meest uitdagende aan mijn werk, omdat je dan echt uitgedaagd wordt om op zoek te gaan naar dé oplossing. Nadenken, tekeningen lezen en zoeken waar het probleem zit. Daarnaast is geen storing hetzelfde; de ene keer heb je het binnen een half uur opgelost en andere keren ben je een halve dag bezig om het op te lossen. Zo leer je bij elke storing ook weer iets nieuws en daar krijg ik energie van!”

Een fijne werkomgeving waar je tot je 70ste wil werken; dat is werkgeluk voor mij

Perry is al meerdere keren van baan geswitcht, omdat hij ergens niet helemaal op zijn plek zat. Wat hem dan wel gelukkig maakt? “Werkgeluk betekent voor mij dat ik ergens werk waar ik mij op mijn plek voel en dat ik er tot mijn 70ste wil blijven werken. Dat je waardering krijgt én geen nummertje bent. Hier heeft Profield ook rekening mee gehouden bij het aandragen van uitdagingen. Dit heeft ervoor gezorgd dat ik nu bij een bedrijf werk waar je baas je bij naam kent, dat je als collega’s voor elkaar klaarstaat, je werk gewaardeerd wordt én dat ik nu bij een organisatie werk waar de sfeer heel goed is”, vertelt Perry.

“Dankzij de fijne werkomgeving -waar ik veel kan leren- en de waardering die naar elkaar uitgesproken wordt, ga ik elke dag met plezier naar mijn werk. En ben ik ook bereid om een stapje harder te zetten, omdat je het gevoel hebt dat je het niet voor niets doet. In de gesprekken die ik met mijn teamleider en de Field Manager van Profield heb, is werkgeluk ook een terugkerend thema. Ze blijven bij Profield continu toetsen of ik het nog naar mijn zin heb, en tot nu toe is dat zeker het geval! Ik denk dat ik mijn plek wel gevonden heb inmiddels”, sluit Perry ons gesprek af.

Ga jij de uitdaging aan? Solliciteer bij Profield en word ook een pro

Ga jij net als Perry, als technisch specialist, de uitdaging aan? Neem dan een kijkje tussen onze service en onderhoud vacatures en solliciteer als monteur TDservicemonteurservice engineer of inbedrijfsteller bij Profield! Heb je eerst nog vragen? Over onze werkwijze of een specifieke vacature? Stuur onze adviseur Jeroen de Harder dan een appje. Hij helpt jou graag aan jouw droombaan in de maak- en procesindustrie.