De grootste voordelen van het wisselen van baan

Veranderen van baan doe je natuurlijk niet zomaar, dat is nogal wat. Een baanwissel is zelfs gekwalificeerd als ‘life event’. Hierover vertel ik je later meer. Het is in ieder geval een stap waar je goed over na moet denken.

Om je te helpen zetten we in dit blog alle voordelen van een nieuwe baan op een rij!

Allereerst, wat is een ‘Life Event’?

Life events zijn gebeurtenissen die jouw algehele gevoel van geluk positief of negatief beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan het kopen van een huis, trouwen of een naaste die overlijdt. Het is dus iets waar je zorgvuldig mee om moet gaan. In de eerste plaats door jezelf maar ook zeker door iedereen die jou hierbij helpt.

Een nieuwe uitdaging

Na een lange periode hetzelfde werk doen komt het voor dat de sleur er insluipt. Je doet iedere week op de automatische piloot je werkzaamheden en leeft vooral richting de avonden en het weekend. Wanneer je aan een nieuwe baan begint doorbreek je deze sleur en kom je weer in actie! Je wordt gedwongen om na te denken over nieuwe uitdagingen en problemen. Dit vergt én levert energie maar één ding is zeker; die sleur is vertrokken en je krijgt weer energie van werken!

Een hoger salaris

Wanneer je een stap maakt naar een nieuwe werkgever wordt in veel gevallen gevraagd naar je huidige salaris. Dit wordt gebruikt als referentiekader voor jouw nieuwe salaris en vaak word je door je toekomstige werkgever hoger ingeschaald in je nieuwe functie. Daarnaast probeer je natuurlijk ook een stap omhoog te maken in werkniveau, aangezien jij al ervaring hebt. Hierbij horen meer verantwoordelijkheden en daarom hogere verdiensten.

Je leert nieuwe mensen kennen

Een ander voordeel bij het wisselen van baan is het opdoen van nieuwe connecties! Denk eens aan al die collega’s, leveranciers of bijvoorbeeld klanten die jij in de loop der tijd hebt leren kennen. Hoe vaker je in een nieuwe setting belandt, des te meer nieuwe connecties doe jij op. Naast dat het leuk is om nieuwe mensen te leren kennen kan het jouw waarde ook vergroten. Doordat jij veel mensen kent, kunnen je collega’s en werkgever ze ook bereiken.

‘Het gaat er niet om wie je bent maar wie je kent!’

Een andere werklocatie

Het kan zo zijn dat je dagelijks voor én na je werk het drukke verkeer in moet. Doordat je aan de slag gaat bij een nieuwe werkgever kan je ook weer opnieuw besluiten of je dichter bij huis wilt werken. Daarnaast ontdek je weer eens een nieuwe stad of dorp als je er daadwerkelijk aan de slag gaat!

Je doet nieuwe kennis op

Bij je vorige werkgever heb je natuurlijk al vaardigheden en kennis opgedaan die je voor de rest van je leven meeneemt. Doordat je bij je nieuwe werkgever te maken krijgt met andere taken en verantwoordelijkheden doe je ook daar weer nieuwe inzichten op. Dit in combinatie met alles wat je in het verleden gedaan hebt maakt jou natuurlijk nóg waardevoller!

Een toevoeging aan je cv

Een cv is natuurlijk niet allesbepalend maar het kan je zeker helpen wanneer deze een logisch verloop of groei aantoont. Als jij bij meerdere werkgevers een mooie periode gewerkt hebt laat dit zien dat je bewust met je carrière omgaat en dat je aan de lange termijn denkt. Iets wat potentiële werkgevers in de toekomst dan weer kunnen waarderen!

Let wel op: Te veel verloop op je cv kan tegen je werken. Jouw toekomstige werkgever zal toch extra goed nadenken voordat je aangenomen wordt in verband met het risico dat je na een korte periode weer verandert van baan.

Voldoening

Het is toch heerlijk om thuis te komen na een dag werken en met een voldaan gevoel de avond te beginnen? Mis je dit? Dan is het misschien tijd om eens kritisch te kijken naar je huidige baan. Het leven is te kort om alleen van de avonden en weekenden te genieten!

Volg je gevoel!

Er zijn natuurlijk nog wel 30 voordelen te bedenken bij het maken van een baanswitch. Uiteindelijk draait het erom dat jouw gevoel goed zit. Twijfel je over die nieuwe baan maar zegt je gevoel dat je het moet doen? Ga er dan gewoon voor!

Advies nodig?

 

Heb jij ook interesse in een nieuwe baan? Wij helpen je graag met advies, uiteraard vrijblijvend. Neem contact op met een van onze gespecialiseerde adviseurs middels onderstaande gegevens!