Carrièretips
5 minuten

8 FEITEN EN FABELS

Over detachering in de techniek.

8 FEITEN EN FABELS OVER DETACHERING IN DE TECHNIEK

Is een detacheringsbureau hetzelfde als een uitzendbureau? Kan ik mijn ambities wel kwijt als ik met een detacheringsbureau in zee ga? Niet iedereen weet goed wat hij of zij van een detacheringsbureau mag verwachten. Om aan deze onduidelijkheid een eind te maken, hebben wij 8 feiten en fabels op een rij gezet. Wie weet zien we elkaar snel!

1. WERKEN VIA EEN DETACHERINGSBUREAU KOST MIJ GELD

Dat is natuurlijk een fabel. Voor de kandidaat zijn hier nooit kosten aan verbonden, het is de opdrachtgever die betaalt. Een detacheringsbureau zorgt vervolgens voor de perfecte match tussen kandidaat en opdrachtgever.

2. PROFIELD IS HETZELFDE ALS EEN UITZENDBUREAU

Fabel! Profield is een bemiddelingsbureau. Dat betekent dat wij kandidaten helpen aan een vaste baan en niet aan tijdelijke banen, zoals een uitzendbureau dat doet. Bij Profield doen we dit op basis van een detavast-constructie. Dit houdt in dat je een vooraf bepaalde periode via ons bij jouw nieuwe werkgever werkt. Na deze periode biedt onze opdrachtgever je een contract aan en treedt je dus bij hen in dienst. Je gaat dus niet van klus naar klus!

3. JE SALARIS EN ARBEIDSVOORWAARDEN ZIJN HETZELFDE ALS DIE VAN JE COLLEGA’S

Dit is precies zoals het hoort, een feit dus. Vanuit de CAO voor Uitzendkrachten is het verplicht dat je hetzelfde verdient als de collega’s die al wel in dienst zijn bij het bedrijf. Ook heb je evenveel vakantiedagen en zijn de toeslagen hetzelfde. Werken via een detacheringsbureau gaat dus nooit ten koste van je loon of andere vastgelegde voorwaarden!

4. BIJ EEN DETACHERINGSBUREAU BEGIN JE NIET MET EEN VAST CONTRACT

Dat is een feit, maar laat je daardoor vooral niet tegenhouden! We spreken regelmatig kandidaten die toch wat angstig zijn om een vast contract op te geven voor een detacheringscontract. Maar of je nou voor een detacheringsbureau kiest of niet, op het moment dat je van werkgever switcht, zal je (bijna) nooit beginnen met een vast contract. Dus wat houdt je tegen?!

5. NA EEN VRIJBLIJVEND GESPREK HOOR JE NIKS MEER VAN ZE

Wij kunnen natuurlijk niet voor anderen spreken, maar in ons geval is dat zeker een fabel! Het zit in onze genen om op de juiste manier met mensen om te gaan. Of we nou meteen de perfecte match voor je vinden of dat het wat moeizamer gaat, wij houden je altijd op de hoogte.

6. BIJ EEN DETACHERINGSBUREAU KAN IK MIJN AMBITIES NIET KWIJT

Dit is een fabel. Tijdens het selecteren van de vacatures zijn wij maar met één ding bezig: de match met jouw ambitie! Samen met jou bespreken wij jouw ambities en bedenken we hoe we jou daar kunnen krijgen. Ben je nu servicemonteur, maar wil je uiteindelijk engineer worden? Dan gaan wij hierover met onze opdrachtgevers in gesprek en zoeken we een baan waar je in deze nieuwe functie kunt groeien. En pas jij voor 90 procent bij een vacature? Dan zorgen wij voor de laatste 10 procent!

7. VIA EEN DETACHERINGSBUREAU HEB IK TOEGANG TOT EEN BREED NETWERK VAN OPDRACHTGEVERS

Met ongeveer 500 opdrachtgevers kunnen wij vol overtuiging zeggen dat dit een feit is! In de huidige markt wordt er aan alle kanten getrokken aan technische specialisten, waardoor je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Op basis van ons netwerk weten wij vaak als eerste dat er een technische vacature vrijkomt en kunnen wij de beste matches maken. Een last van je schouders dus!

8. EEN DETACHERINGSBUREAU SNAPT NIETS VAN TECHNIEK

Voor algemene detacheringsbureaus een feit, maar voor ons een fabel! Dit is namelijk precies de reden dat bij Profield alleen maar adviseurs werken die over technische kennis beschikken! Of het nu gaat over engineering, assemblage, operators of service en onderhoud, iedere afdeling heeft zijn eigen specialistische adviseur. Geen mannen in maatpak aan wie je je skills toe moet lichten, maar een gesprek alsof je met een collega over werk praat. Zo kunnen wij de perfecte match garanderen!