In het kort

Drie redenen waarom deze vacature uniek is!

 • Veel ruimte en vrijheid in je functie, hoe draag jij bij?
 • Werk veelal met splinternieuwe machines
 • Combineer het internationaal werken met het werken op de locatie in Almere

De organisatie

Hier ga je aan de slag

Een prachtig Nederlands bedrijf dat in 2009 is ontstaan, het is een compact, familiair en informeel bedrijf. Vanuit een grote organisatie binnen de semiconductor industrie zijn zij op eigen benen gezet. Inmiddels bijna 15 jaar zijn zij aan het bouwen en ontwikkelen aan hun eigen machines. Met een eigen stofvrije (bijna cleanroom) werkplaats, eigen machines en eigen software hebben ze de vrijheden in bezit om snel te kunnen schakelen op ontwikkelingen in de markt. De machines die zij verkopen en bouwen worden wereldwijd geplaatst in o.a. Azië, Amerika en Europa. De machine die zij maken bewerkt wafers* middels het RTP (Rapid Thermal Processing) principe. Kort gezegd is dit een methode om 1 wafer extreem te verhitten (tot wel 1.100 graden celcius) en vervolgens specifieke gassen op te laten neerdalen. Dit is één van de stappen die een wafer ondergaat alvorens het tot uiteindelijke chip in een product kan worden verwerkt. Dit is een vol-automatisch proces.

Wat is een wafer? Een wafer is een dunne plak monokristallijn halfgeleidermateriaal, waarop geïntegreerde schakelingen geconstrueerd worden door middel van dotering technieken van verschillende materialen.

Dit is het onderdeel in de machine die de wafers bewerkt/verhit

Dit is het onderdeel in de machine die de wafers bewerkt/verhit

Dit is het onderdeel in de machine die de wafers bewerkt/verhit

De functie

Dit ga je doen

Door de groei die dit bedrijf doormaakt zijn wij nu op zoek naar een Field Service Engineer die het leuk vinden om tussen de 30% en 60% internationaal te werken. De tijd dat je niet op reis bent om machines in bedrijf te nemen of onderhoud uit te voeren, ben je op het hoofdkantoor in Almere. Je helpt daar je collega's mee met het bouwen van de machines en je denkt mee in het doorontwikkelen van de technieken. Je primaire taken bestaan uit het:

 • Inbedrijfstellen van de machines op locatie, dit is wereldwijd. Hierbij moet je rekening houden met incidentele klussen waarbij je maximaal 2,5 week op reis bent. Dit is echt incidenteel en vindt gemiddeld 1x per jaar plaats. De overige reizen zijn korter van duur. 
 • Complexe storingen verhelpen. Dit zijn vaak onaangekondigde reizen, de storingen moeten immers snel verholpen worden. Jij hebt de bereidheid en mogelijkheid om snel te vertrekken en het probleem te verhelpen.
 • Gepland onderhoud uitvoeren. Dit werk is voornamelijk binnen Europa. De afstand naar de andere continenten resulteert erin dat de klanten het dan vaak bij lokale technici onderbrengen.

Je werkzaamheden bestaan uit mechanische, elektrotechnische, besturingstechnische en pneumatische handelingen. Een echte Allround functie

Het aanbod

Dit krijg je ervoor terug

Als je aan de slag gaat als Field Service Engineer bij dit bedrijf kun je het volgende verwachten:

 • Een bruto maandsalaris dat kan oplopen tot € 4.500,00
 • Een bruto servicetoeslag voor buitenlandverblijf van € 30,- bruto per nacht
 • Alle buitenlandkosten (reis, hotel, eten&drinken) worden betaald
 • Eindejaarsbonus bij een positief bedrijfsresultaat, hoogte van de bonus is afhankelijk van het resultaat
 • Een vast dienstverband na een succesvol eerste jaar via Profield

Wat wij van jou verwachten

Herken jij jezelf?

Als Field Service Engineer ben jij de persoon die hét moet doen, jij komt een nieuwe machine afleveren of jij komt een storing verhelpen. Daardoor ligt er best wel druk op de functie en moet je stevig in je schoenen staan. Jij gaat voor de snelste, beste en meest veilige keuze om een machine vrij te geven voor de klant. Deze balans moet kloppen en daar ben jij verantwoordelijk voor.

Om in aanmerking te komen voor deze functie verwachten wij van jou, dat je:

 • Meerdere jaren werkervaring hebt met het internationale werk binnen de machinebouw
 • Ervaring hebt met mechanische en elektrotechnische werkzaamheden
 • Flexibel bent en gemakkelijk kunt vertrekken naar het buitenland voor een klus
 • Energie krijgt van de afwisseling tussen het buitenlandwerk en het helpen bouwen van de machines in Almere

Interesse?

Kom in contact!

Ben jij enthousiast over de functie van Field Service Engineer? Klik dan op 'Solliciteren'. Meer weten? Bel, mail of WhatsApp met Jorn Kappert.

Mobiel: 06 - 57 39 17 03
E-mail: jorn@profield.nl

Functies bij Profield: Field Service Engineer, Servicemonteur, Service Engineer, Monteur Technische Dienst, Medewerker Technische Dienst, Onderhoudsmonteur, Ploegenmonteur, Service Technicus, Storingsmonteur, Mechanisch Monteur, Elektromonteur, Allround Monteur, Inbedrijfsteller en Commissioning Engineer

Solliciteer nu

Sollicitatie procedure

Stap voor stap richting een nieuwe baan

Icon

Je solliciteert

Wij bekijken je sollicitatie zorgvuldig en nemen binnen 1 werkdag contact met je op.

Icon

We gaan kennismaken

In een persoonlijk gesprek bespreken we jouw ambitie & wensen. Natuurlijk bespreken we ook alle ins & outs van de vacature.

Icon

Gesprekken plannen

Als jij een positief gevoel hebt gaan wij aan de slag om je op gesprek te krijgen bij onze partner. Daarnaast kunnen we ook onderzoeken of er meer opties in ons netwerk voor je zijn.

Icon

Arbeidsvoorwaarden matchen

Is er een klik? Dan verzorgen wij de eventuele onderhandelingen en stellen een passend aanbod op.

Icon

Het is een match!

Onze backoffice regelt het papierwerk, zodat je kunt starten. Tijdens je Profield-periode sta je in nauw contact met je Field Manager. Zo weten we zeker dat het een match blijft!

SOLLICITEER NU

Vul onderstaand formulier in en wij nemen binnen 24 uur contact met je op.

Persoonsgegevens

PDF, DOC, DOCX (max 8 MB)

Contactgegevens

Prive Werk
Terug naar vacature details

Pro's over Profield

Een bedrijf wat luistert naar wat de kandidaat wilt en zoekt

“Positieve sfeer, prettige samenwerking, en een luisterend oor naar de kandidaat. Uiteindelijk een bedrijf gevonden wat een goed gevoel geeft en waar ik me welkom voel.”

Kevin uit Schoonhoven beoordeeld Profield met een 8

Heb je een vraag?

Kijk tussen onze Veelgestelde Vragen of stel ze direct aan Jorn Kappert,
de verantwoordelijke adviseur voor deze vacature.

Waarom solliciteren via Profield?

Een nieuwe baan is een spannende bezigheid. Dan is het fijn als een ervaren partij je daarbij helpt, onzekerheden wegneemt en vragen beantwoordt. Bij Profield ben je wat dat betreft aan het juiste adres. We hebben een groot netwerk van topwerkgevers en voor ieder vakgebied een specialist.

Samen met jouw adviseur onderzoek je in welke cultuur jij je goed voelt. Natuurlijk kijken we ook naar je ambitie en praktische zaken als reisafstand en salaris. Bovendien kennen onze specialisten jouw werkzaamheden tot in detail en begrijpen precies wat je bedoelt.

Meer weten over Profield?

Min Min

Wat kost gebruikmaken van Profield?

Onze dienstverlening kost jou als professional niets. Sterker nog, doordat onze adviseur jouw arbeidsvoorwaardelijke onderhandeling uit handen neemt, heb je grote kans dat je arbeidsvoorwaarden erop vooruitgaan.

Uiteraard moeten ook wij geld verdienen. Daarom betalen onze technische partners ons voor het op volle sterkte brengen van technische teams.

Min Min

Heb ik via Profield dezelfde arbeidsvoorwaarden als bij de opdrachtgever?

Ja. Doordat Profield is aangesloten bij de ABU zijn we verplicht om minimaal dezelfde arbeidsvoorwaarden als de opdrachtgever aan te bieden. En dat doen we dus ook!

Min Min
Profield

Jij verdient maatwerk

Is dit niet de vacature die jij zoekt? Wij zoeken net zo lang totdat wij de perfecte vacature voor jou hebben gevonden.

Kom in contact