Profielders over Profield
5 minuten

Wat een Adviseur op feestjes vertelt dat 'ie doet

Powered by professionals!

Wat een Adviseur op feestjes vertelt dat 'ie doet

Het is waarschijnlijk de meest gestelde vraag op feestjes; Wat doe jij nou eigenlijk? Bas, onze adviseur van de afdeling Operators heeft hier altijd een sterk antwoord op. En wat op het eerste gezicht nogal onduidelijk lijkt, blijkt opeens een hele mooie functie. Althans, dat vinden wij.

Dus; wat vertel jij op feestjes dat je doet?

Mijn rol als adviseur is de verbinding zijn tussen organisaties en professionals. Mijn taak is om ervoor te zorgen dat er een perfecte match is en dat zowel het bedrijf als de professional tevreden is.

En als je het aan je neefje van 10 uit zou moeten leggen?

Dan help ik techneuten bij het vinden van de perfecte baan bij mooie productiebedrijven en machinebouwers.

Wanneer start jouw werk bij Profield?

Ik kom in beeld zodra een organisatie een nieuwe werknemer zoekt óf zodra een professional een nieuwe uitdaging zoekt. In de meeste gevallen heb ik een gesprek met de professional om te kijken wat zijn of haar wensen en verwachtingen zijn. Als ik weet waar hij of zij naar op zoek is ga ik op zoek naar de beste match.

En dan?

Vervolgens plan ik een afspraak in om de Pro beter te leren kennen. Dit doe ik graag in 3 delen. Allereerst stel ik Profield en mijzelf voor en gaan we dieper in op de Pro als persoon. Wat hij of zij leuk vindt aan de huidige baan, wat er verbeterd kan worden en het belangrijkste; waar de Pro écht gelukkig van wordt.

Stap 2 is het cv doornemen. We brengen dan de werkervaring en kwaliteiten in kaart en bespreken ambities die iemand heeft. Als laatste bespreken we eventueel al vacatures en wat de Pro verwacht van Profield en hoe wij het beste kunnen helpen. Heeft hij of zij graag de keuze uit meerdere opties? Of is er een voorkeur voor een bepaalde branche? We bespreken natuurlijk ook het gewenste salaris en de arbeidsvoorwaarden. Als dit duidelijk is kan ik als adviseur aan de slag om die perfecte baan te vinden.

De aanvraag is binnen, hoe ga jij nu verder?

Voor elke Pro maak ik een eigen Profield cv aan die ik vervolgens voor ga leggen bij bedrijven waarvan ik weet dat het goed past. Deze bedrijven heb ik allemaal in het verleden al meerdere keren bezocht. Dat is voor ons echt een must. Anders kunnen we nooit met zekerheid zeggen dat er een kans op een klik tussen beide is. Als het bedrijf daadwerkelijk interesse heeft plan ik een sollicitatiegesprek in.

Vóór het sollicitatiegesprek heb ik altijd contact om er zeker van te zijn dat hij of zij goed voorbereid is en om te kijken of er nog vragen zijn over de functie. Denk hierbij aan de achtergrond van het bedrijf, met wie ze spreken en wat ze kunnen verwachten van het gesprek.

Als alle partijen na de gesprek(ken) tevreden zijn kunnen we het contract tekenen en hier maken we graag een feestje van. Ook zorgen wij vanuit Profield ervoor dat alles klaar is om een perfecte start te maken. Zo regelen wij bijvoorbeeld dat de werkkleding of werktelefoon klaarligt en dat het bedrijf de beste begeleiding kan geven bij het inwerken. Als er bijvoorbeeld cursussen of opleidingen zijn afgesproken willen we zeker zijn dat dit goed geregeld is.

Al met al kan je mijn rol soms ook wel omschrijven als de spin in het web bij deze kennismakingen.

Qua team en organisatie; hoe zou jij Profield omschrijven?

Het team waar ik in werk is zelfsturend. Dat betekent dat wij onze eigen targets hebben en vooral elkaar helpen. Samenwerken is écht een must. Dit geeft een hele interessante manier van werken, aangezien je het allemaal zelf moet doen. Niemand kijkt over je schouder mee of vertelt je hoe je het zou moeten doen. We hebben intern veel hulpmiddelen en daarbij is er altijd iemand om te helpen. Maar je moet het wel zelf doen. Dat past wel goed bij mij.

Als organisatie is Profield een hechte en open groep mensen. Hecht doordat we successen delen en tegenslagen samen verwerken. Open door de cultuur die er binnen Profield heerst, om een voorbeeld te geven zijn we recentelijk samen op wintersport geweest met de hele groep. Dat was natuurlijk fantastisch. Daar bleek maar weer dat iedereen het supergoed met elkaar kan vinden en dat nieuwe collega’s ook makkelijk ‘blenden’.

Je omschrijft net de organisatie. Die bestaat natuurlijk uit een groep mensen. Als je al deze mensen in twee zinnen samen zou moeten vatten. Wat krijgen we dan?

We zijn samen een groep hele diverse, keiharde werkers die vormgeeft aan de missie van Profield. Door de vrijheid die iedereen binnen de organisatie heeft, levert ieder zijn bijdrage op zijn of haar eigen manier.

Wat vind jij verder nog écht leuk aan Profield?

Dat het zo’n flexibel en snel veranderende organisatie is. Ik vind het bijvoorbeeld leuk om over de ontwikkeling van processen en onze diensten in het algemeen na te denken. Wanneer ik hier een idee bij heb dan gebeurt het vaak dat we dit binnen 24 uur nog doorvoeren. En dat geldt voor iedereen hier. Heb je een goed idee? Dan moeten we er wat mee doen.

Wat ook met regelmaat gebeurt is dat we een ‘groot idee’ hebben. Iets waar we met een aantal verantwoordelijken over na moeten en willen denken. Dan maken we een projectgroep en komen we een aantal keer bij elkaar om te sparren over het onderwerp en de ideeën uit te werken. Zo kan iedereen die dat leuk vindt, naast zijn of haar functie, ook op een andere manier meebouwen aan Profield.

Dat vind ik altijd een hele aangename en leuke afwisseling van het werk.

En waar word jij persoonlijk nou blij van?

Persoonlijk? Van barbecueën en speciaal biertjes. Haha.

En in mijn rol als adviseur word ik gelukkig van het feit dat ik bijdraag aan het vinden een nieuwe functie waar een professional écht werkgeluk kan ervaren. Aan de andere kant veroorzaakt mijn werk directe groei bij mooie Nederlandse producenten. Die bijdrage is iets wat mij keer op keer veel energie geeft.

Tot slot. Is er nog iets wat je kwijt wilt?

Nou, lijkt deze functie je wat? We zoeken altijd commerciële collega’s, dus grijp je kans! En heb jij graag advies bij het vinden van jouw nieuwe baan? Neem dan contact met me op door hieronder op mijn contactgegevens te klikken!

Bekijk de vacature voor Adviseur bij Profield

Klik op de knop hieronder en ontdek alles over deze functie!