Business Case
5 minuten

Onze mensen zijn de sleutel tot succes

Peter Beltman - Productiemanager
dots

Ahold Delhaize Coffee Company is dé koffieproducent voor Albert Heijn. Hun Missie? Uitgroeien tot de meest gewilde koffiebrander van Europa. Waarbij de mensen dé sleutel tot succes zijn. Stuk voor stuk professionals die geloven in eigenaarschap, ondernemerschap en samenwerken. Er wordt dan ook geïnvesteerd in het ontwikkelen van ieders talenten en het vormen van fijne en goed samenwerkende teams.

Voor Productiemanager Peter Beltman dé reden om voor de werving van nieuwe operators de hulp van Profield in te schakelen: “Profield heeft maar weinig woorden nodig om te begrijpen wat wij zoeken. Zij vinden Operators die niet alleen matchen qua ervaring, maar vooral qua cultuur.”

Ahold Delhaize Coffee Company vindt in Profield een partner die matcht op cultuur en kwaliteit

Profield en Ahold Delhaize Coffee Company werken sinds april 2023 samen voor de werving & onboarding van Operators. Productiemanager Peter Beltman vertelt waarom hij ons destijds benaderde: “Bij eerdere werkgevers heb ik al fijn samengewerkt met Profield. Dus toen het bureau waar Ahold Delhaize al 15+ jaar mee samenwerkt voor de werving van Operators vacatures niet op tijd kon invullen, besloot ik Bas Bazuin weer eens te bellen. En die samenwerking was eigenlijk sinds het eerste belletje weer als vanouds.”

Profield heeft aan een paar woorden genoeg

‘Hi, Bas! We hebben weer een nieuwe Operator nodig die mee gaat draaien in onze 3-ploegendienst.’ – Meer woorden heeft Peter eigenlijk niet nodig om de zoektocht naar een nieuwe Operator in gang te zetten.

“Aan het begin van de samenwerking zijn Bas Bazuin en Miranda Zomer (onze vaste contactpersonen bij Profield) bij ons langs geweest voor een kennismaking. Om de werkplek te zien en ons team van Operators te ontmoeten. Zo begrijpen ze beter wat wij doen en of iemand bij ons past. Die afspraak levert ons nog steeds ‘winst’ op! Want nu kan Bas meteen aan de slag, wanneer ik een aanvraag naar hem doorzet”, legt Peter uit.

Van de aanvraag tot de eerste werkdag: kwaliteit staat voorop

Profields werkwijze om Operators te vinden die in het bestaande team van de koffiefabrikant passen? “Bas kent onze cultuur en weet wat wij belangrijk vinden. Dus zodra ik een aanvraag doe, zet hij een vacature uit binnen zijn netwerk. Heeft hij een geschikte professional gevonden? Dan stuurt Bas het resumé en de gewenste arbeidsvoorwaarden naar mij toe. En hebben we nog even contact, zodat Bas toe kan lichten waarom hij deze professional bij ons vindt passen. Vervolgens plan ik een kennismakingsgesprek in met de professional en de supervisors van de betreffende afdeling. Ik hecht er waarde aan dat beiden een goed beeld krijgen van de professional”, vertelt Peter.

Hij vervolgt: “Tijdens dit gesprek geven we ook altijd een rondleiding door de fabriek. Om alvast de sfeer te proeven, te zien met welke machines wij werken en wie de collega’s worden. Maar er is ook ruimte om vragen te stellen aan de operators die nu al op de afdeling werken waar ze aan de slag gaan. Zodat de professional een zo goed mogelijk beeld krijgt van hun toekomstige werkplek. En we beiden een weloverwogen keuze kunnen maken of de match er is. Per slot van rekening komt de professional bij ons zijn of haar carrière vervolgen en dan is een wederzijdse match essentieel.”

En dan? “Na het gesprek belt Bas me altijd op. Om te vragen hoe wij erover denken. Voelt iedereen de match? Dan doet Profield een passend salarisvoorstel, stelt de backoffice het contract op en plannen we de eerste werkdag in”, legt Peter uit.

Na het maken van de match, draagt Peter de samenwerking over naar een supervisor van Ahold Delhaize Coffee Company en de Field Manager van Profield. Eén van die supervisors is Zoran Lucijanic. Zijn verhaal? Die lees je hier

 

Bas Bazuin is adviseur van de afdeling operators

Adviseur Bas over de samenwerking

“De samenwerking met Ahold Delhaize Coffee Company is nog maar één jaar oud. En ontstaan omdat hun huidige partner niet op tijd de juiste mensen kon vinden. Dat gat heeft Profield opgevuld. En inmiddels zijn er via ons al 8 professionals gestart bij Ahold!”

De samenwerking tussen Ahold Delhaize Coffee Company en Profield?

Professioneel. Informeel. Correct.

Professioneel | Profield kent de branche, heeft aan een paar woorden genoeg, antwoord snel en komt afspraken na.

Informeel | Ik ken Bas inmiddels al een paar jaar en het contact is heel fijn. Bijna vriendschappelijk. Hij gebruikt geen moeilijke woorden, maar legt alles duidelijk uit.

Correct | Profield doet wat ze moeten doen: goede matches maken. Zo zijn er in de eerste 8 maanden al acht professionals via Profield bij ons gestart.

Hebben we je interesse gewerkt? Mooi!

Ervaar onze unieke werkzijze zelf!

Niek Koops - Adviseur van de afdeling Service & Onderhound machinebouw
Niek KoopsAdviseur | Afdeling Service & Onderhoud - Machinebouw Service & OnderhoudStuur een WhatsApp

Werkgevers en Profield

Op zoek naar kwalitatief personeel?