Profield sponsort Formule 3-talent Richard Verschoor op zijn Road to F1!

Profield gaat Richard Verschoor helpen op zijn ‘Road to F1’. Wat? Hoe? Jeroen (mede-eigenaar Profield) legt uit: ‘We zijn een sponsorcontract overeengekomen waarin we naast een financiële injectie ook een commitment uitspreken over het onder de aandacht brengen van Richard bij onze doelgroep.

Daartegenover gaat Richard ons allemaal inzicht geven in de wereld van een Formule 3 coureur, de FIA Formule 3 en natuurlijk de invloed die zijn Engineers en Monteurs tijdens zijn seizoen hebben op zijn resultaten.’

Wie is Richard verschoor?

F3 Macau World Cup

Sommigen van jullie kunnen Richard al kennen van zijn race op de F3 Macau World Cup waar hij vorig jaar het seizoen in stijl beëindigde door er met de winst vandoor te gaan. Na een goede kwalificatie startte hij op P4. Mede door zijn sterke start op het nauwe straatcircuit in Macau lukte het hem om uiteindelijk als eerste over de finish te komen. Door deze overwinning komt Richard in een rijtje voorgangers met niet de minste namen. Onder andere Ayrton Senna, Michael Schumacher en David Coulthard wisten hun carrière tijdens deze race een kickstart te geven.

Carrière tot nu toe

In de Formule 3 beland je natuurlijk niet zomaar. Al vroeg begon Richard met het rijden (en winnen) in karts. Hierin werd hij meerdere keren Nederlands Kampioen, een keer Vice Europees Kampioen en een keer Wereldkampioen. Een logische vervolgstap was de SMP Formule 4. Dit is een kampioenschap wat voornamelijk in Noord-Europa gereden wordt. Doordat Richard de spotlights op zichzelf vestigde door in zijn eerste twee seizoenen 2 keer kampioen te worden kwam hij in beeld bij het F3 team van MP Motorsport. Daar stomen ze hem nu klaar om uiteindelijk door te stoten naar het eigen Formule 2 team.

Richard over de samenwerking met Profield

‘Ik ben ontzettend blij met mijn nieuwe partnership met Profield. Mijn doel voor aankomend seizoen is om elke race maximaal te presteren, met behulp van mijn team en gemotiveerde partners moet dit zeker gaan lukken. Ik verwacht de komende jaren hele grote stappen in mijn carrière te zetten, met als ultieme doel de Formule 1. Deze stappen kan ik natuurlijk niet zetten zonder partners als Profield. Ik ben daarom extra trots dat ik met Profield mag samenwerken en ga er volgas voor om onze doelen te bereiken!’

Op de hoogte blijven over Richard’s seizoen in de formule 3?

Volg ons op onderstaande kanalen voor alle updates rondom het seizoen van Richard!

Vervolg seizoen i.v.m. het Coronavirus

Op dit moment ligt het Formule 3 seizoen, net als iedere andere competitie, stil. Dit is natuurlijk enorm balen maar gezondheid gaat voor alles. Zodra de situatie internationaal onder controle is zal er gekeken worden naar een seizoensstart. Hier houden we jullie uiteraard over op de hoogte.