In het kort

Drie redenen waarom deze vacature uniek is!

 • Een uitdagende functie binnen een gloednieuwe productielocatie 
 • Dagelijks werken met PLC's, Robots en hightech machines
 • Stabiele organisatie met voldoende budget voor innovaties

De organisatie

Hier ga je aan de slag

In één van de nieuwste productielocaties van Nederland wordt hier met veel gedreven en enthousiaste medewerkers gewerkt aan de productie van duurzame waterslagketels. De organisatie kenmerkt zich door constante ontwikkeling en is veel bezig met het omarmen van nieuwe technologieën.

De producten van deze organisatie worden gebruikt bij particulieren, in kantoorpanden en in de industrie. Iedereen komt weleens in aanraking met de producten die jij straks helpt te produceren. Aan het einde van 2021 is het bedrijf verhuist naar een gloednieuwe en prachtige hightech productielocatie. In de productie staan 5 geautomatiseerde lijnen waarop ketels en vaten worden geproduceerd.

De functie

Dit ga je doen

Als Automation Engineer ben jij dé specialist op het gebied van PLC-programmeren en robotbesturingen van onze (nieuwe) machines en robots. Je bent verantwoordelijk voor het ontwerp, waar mogelijk de zelfbouw, het beheer en de optimalisatie van onze lijnen en machines en je houdt je bezig met het schrijven, installeren, verbeteren van de programmeringen. De diversiteit in dit machinepark is groot, van robotarmen, laser lasmachines, poedercoat machines tot hydraulische persen en testcabines.

Een andere belangrijke taak is dat je als Electrical Engineer ervoor zorgt dat elektrotechnische storingen zo goed en zo snel mogelijk opgelost worden. Jij ondersteunt onze monteurs bij het oplossen van complexe storingen en je bent continu op zoek naar verbeteringen. Bij een probleem aan een machine zoek je tot op de bodem uit wat er aan de hand is, hoe dit opgelost kan worden en wat je hier allemaal voor nodig hebt. Is hier een externe specialist voor nodig? Dan ben jij in de lead om dit proces te coördineren en ben jij het aanspreekpunt voor deze leverancier.

Verder houd je je op kantoor bezig met het bijhouden van de technische dossiers, heb je veel contact met leveranciers, verdiep je je in nieuwe producten, help je bij de aanbesteding van nieuwe machines en ga je aan de slag met de opstart van nieuwe projecten. Een supergave allround besturingstechnische functie dus!

Het aanbod

Dit krijg je ervoor terug

Als je aan de slag gaat als Automation Engineer bij dit bedrijf kun je veel verwachten. Wij bieden je een gedreven werkomgeving waar je alle ruimte krijgt om invulling te geven aan het nemen van initiatief en je persoonlijke ontwikkeling. We zijn financieel kerngezond en dat maakt dat we gericht kunnen en blijven investeren in een betere toekomst. Naast de mogelijkheid op een vast dienstverband bieden wij je uitstekende arbeidsvoorwaarden. Hierbij kun je denken aan:

 • Een maandsalaris tussen de € 3.000,- en € 5.000,- bruto
 • 8% vakantiegeld
 • Winstuitkering
 • 27 vakantiedagen
 • 13 collectieve adv-dagen
 • Pensioenregeling met 50% werkgeversbijdrage
 • Reiskostenvergoeding
 • Collectieve ziektekostenverzekering

Wat wij van jou verwachten

Herken jij jezelf?

Wat zoeken wij in een Automation Engineer: 

 • Je hebt verstand van PLC-besturingssystemen en daarnaast heb je ervaring of de interesse om je verder te verdiepen in de wereld van Robotica
 • Je maakt graag onderdeel uit van een leuk gedreven team aan technische specialiste
 • Je hebt MBO-4 + / HBO werk- en denkniveau met een opleiding
 • Je hebt kennis en ervaring met verschillende PLC besturingstechnieken
 • Je hebt enige kennis van Robotica (bij voorkeur ABB)

Interesse?

Kom in contact!

Denk jij dat de functie van Automation Engineer echt wat voor jou is? Klik dan op 'Solliciteren'. Meer weten? Bel, mail of WhatsApp met Danny Moelker. 

Mobiel: 06 43 23 90 40
E-mail: danny@profield.nl

Functies bij Profield: Software Engineer, PLC Engineer, Field Service Engineer, Servicemonteur, Service Engineer, Monteur Technische Dienst, Medewerker Technische Dienst, Onderhoudsmonteur, Ploegenmonteur, Service Technicus, Storingsmonteur, Mechanisch Monteur, Elektromonteur, Allround Monteur, Inbedrijfsteller en Commissioning Engineer

Solliciteer nu

Sollicitatie procedure

Stap voor stap richting een nieuwe baan

Icon

Je solliciteert

Wij bekijken je sollicitatie zorgvuldig en nemen binnen 1 werkdag contact met je op.

Icon

We gaan kennismaken

In een persoonlijk gesprek bespreken we jouw ambitie & wensen. Natuurlijk bespreken we ook alle ins & outs van de vacature.

Icon

Gesprekken plannen

Als jij een positief gevoel hebt gaan wij aan de slag om je op gesprek te krijgen bij onze partner. Daarnaast kunnen we ook onderzoeken of er meer opties in ons netwerk voor je zijn.

Icon

Arbeidsvoorwaarden matchen

Is er een klik? Dan verzorgen wij de eventuele onderhandelingen en stellen een passend aanbod op.

Icon

Het is een match!

Onze backoffice regelt het papierwerk, zodat je kunt starten. Tijdens je Profield-periode sta je in nauw contact met je Field Manager. Zo weten we zeker dat het een match blijft!

SOLLICITEER NU

Vul onderstaand formulier in en wij nemen binnen 24 uur contact met je op.

Persoonsgegevens

PDF, DOC, DOCX (max 8 MB)

Contactgegevens

Prive Werk
Terug naar vacature details

Pro's over Profield

Een bedrijf wat luistert naar wat de kandidaat wilt en zoekt

“Positieve sfeer, prettige samenwerking, en een luisterend oor naar de kandidaat. Uiteindelijk een bedrijf gevonden wat een goed gevoel geeft en waar ik me welkom voel.”

Kevin uit Schoonhoven beoordeeld Profield met een 8

Heb je een vraag?

Kijk tussen onze Veelgestelde Vragen of stel ze direct aan Danny Moelker,
de verantwoordelijke adviseur voor deze vacature.

Waarom solliciteren via Profield?

Een nieuwe baan is een spannende bezigheid. Dan is het fijn als een ervaren partij je daarbij helpt, onzekerheden wegneemt en vragen beantwoordt. Bij Profield ben je wat dat betreft aan het juiste adres. We hebben een groot netwerk van topwerkgevers en voor ieder vakgebied een specialist.

Samen met jouw adviseur onderzoek je in welke cultuur jij je goed voelt. Natuurlijk kijken we ook naar je ambitie en praktische zaken als reisafstand en salaris. Bovendien kennen onze specialisten jouw werkzaamheden tot in detail en begrijpen precies wat je bedoelt.

Meer weten over Profield?

Min Min

Wat kost gebruikmaken van Profield?

Onze dienstverlening kost jou als professional niets. Sterker nog, doordat onze adviseur jouw arbeidsvoorwaardelijke onderhandeling uit handen neemt, heb je grote kans dat je arbeidsvoorwaarden erop vooruitgaan.

Uiteraard moeten ook wij geld verdienen. Daarom betalen onze technische partners ons voor het op volle sterkte brengen van technische teams.

Min Min

Heb ik via Profield dezelfde arbeidsvoorwaarden als bij de opdrachtgever?

Ja. Doordat Profield is aangesloten bij de ABU zijn we verplicht om minimaal dezelfde arbeidsvoorwaarden als de opdrachtgever aan te bieden. En dat doen we dus ook!

Min Min
Profield

Jij verdient maatwerk

Is dit niet de vacature die jij zoekt? Wij zoeken net zo lang totdat wij de perfecte vacature voor jou hebben gevonden.

Kom in contact