In het kort

Drie redenen waarom deze vacature uniek is!

 • Engineering op kantoor (50%) en projecten uitvoeren in de fabriek (50%) 
 • Een schitterend bedrijf waar mens en milieu centraal staan
 • Arbeidsvoorwaarden die boven het marktgemiddelde liggen 

De organisatie

Hier ga je aan de slag

Zeldzaam zijn ze. Fabrieken waar een team aan engineers elke dag bezig zijn met optimalisatie projecten, verduurzaming van de productie en het implementeren van nieuwe technologieën. 

Mens en milieu staat hier centraal. Bij deze volledig geautomatiseerde productie wordt constant nagedacht over verduurzaming. Ze zijn bijvoorbeeld bezig het toepassen van 3D printer technieken maar ook het recyclen van visnetten voor in de producten. Daarbij zijn ze bezig met een project voor de ontwikkeling van kunststof pallets van de restproducten. Het bedrijf heeft de doelstelling om in de toekomst elke negatieve invloed op het milieu te elimineren. Zo willen ze bijdragen aan een leefbare wereld. 

Er wordt veel geïnvesteerd in het ontwikkelen en optimaliseren van het machinepark en de ontwikkeling van de eigen producten. De producten zijn van hoogwaardige kwaliteit en het bedrijf staat in de markt als een echte A-speler. 

Samen met 7 engineering collega's kan je hier dagelijks aan de slag met de mooiste besturingstechnische uitdagingen binnen de fabriek. 


De functie

Dit ga je doen

Alleen codes kloppen achter je PC? Echt niet! Deze functie is super divers en ontzettend uitdagend. Je bent veel in de fabriek en schakelt veel met andere technici binnen de fabriek.  

Schrik niet. Ze gooien je echt niet in het diepe. Een uitgedacht en intensief inwerktraject zorgt ervoor dat jij langzamerhand steeds meer ontwikkeld tot de project engineer en automation engineer binnen deze moderne fabriek. Wat je dan precies gaan doen? Je krijgt O.a. de volgende taken: 

 • De optimalisatie van bestaande productielijnen; bij veelvoorkomende storingen bedenk jij slimme oplossingen (ongeveer 30% van de tijd)
 • Complexe storingen lokaliseren; wanneer de monteurs geen oplossing vinden ben jij de laatste schakel (ongeveer 10% van de tijd)

En misschien wel het leukste: 

 • Investeringsprojecten; betrokken bij het aankopen van nieuwe machines en investeren in de nieuwste technologieën (ongeveer 40% van de tijd)

"Wij zoeken niet naar het schaap met de 5 poten, maar zoeken een actieve engineer die vragen durft te stellen en zich echt wilt blijven ontwikkelen" - Hans (Engineering Manager). Hans wordt jouw leidinggevende en is erg vriendelijk, heeft gevoel voor humor, maar is vooral gek op techniek, engineering en alles wat met industriële automatisering te maken heeft. Een fijne collega om mee samen te werken. 

Als engineer moet je hier met name onderzoekend zijn en je informatie gaan halen bij de operators, monteurs en andere specialisten binnen de fabriek. Je bent iemand die op kantoor kan werken (50% van de tijd) maar ook graag dicht op de techniek staat en in de fabriek aanwezig wilt zijn. Testen, implementeren en aanpassen is zeker onderdeel van dit werk. 

Kortom een veelzijdige en uitdagende functie bij een schitterend bedrijf waar mens en milieu centraal staan. Dat is wel een gesprekje waard toch? Misschien wel jouw droombaan! 

Het aanbod

Dit krijg je ervoor terug

Bij dit bedrijf zijn de arbeidsvoorwaarden écht boven marktconform. Uitstekende salarissen, winstdeling, 13e maand, veel vrije dagen. Te gek toch!? 

 • Salaris tussen de € 4.000,00 en € 5.500,00 (met doorgroei)
 • 40 urige werkweek
 • 13 ADV dagen
 • Een 13e maand uitbetaald in december
 • Winstdeling
 • Een persoonlijke opleidingsbudget 
Quote "Wij zoeken niet naar het schaap met de 5 poten, maar zoeken een actieve engineer die vragen durft te stellen en zich echt wilt blijven ontwikkelen" Hans (Engineering Manager)

Wat wij van jou verwachten

Herken jij jezelf?

Herken jij jezelf in onderstaande punten?

 • HBO werk- en denkniveau (of MBO-4 met relevante werkervaring)
 • Opleiding richting Elektrotechniek of Besturingstechniek / Industriële Automatisering
 • Ervaring met PLC's, SCADA systemen en Industriële netwerken is zeker welkom
 • Je vindt het leuk om ook met je handen te werken

Zoals gezegd wordt er heel open gekeken naar mogelijkheden. Ben jij enthousiast geworden en denk je deze functie aan te kunnen? Reageer dan vooral! We denken graag met je mee over de kansen. 

Interesse?

Kom in contact!

Ben je er al helemaal uit? Klik dan hieronder op ‘Solliciteer nu’. Heb je eerst nog vragen over deze Automation Engineer vacature? Bel, mail of WhatsApp met Danny Moelker. Hij helpt je graag verder.

Mobiel: 06-43 23 90 40
E-mail: danny@profield.nl

Solliciteer nu

Sollicitatie procedure

Stap voor stap richting een nieuwe baan

Icon

Je solliciteert

Wij bekijken je sollicitatie zorgvuldig en nemen binnen 1 werkdag contact met je op.

Icon

We gaan kennismaken

In een persoonlijk gesprek bespreken we jouw ambitie & wensen. Natuurlijk bespreken we ook alle ins & outs van de vacature.

Icon

Gesprekken plannen

Als jij een positief gevoel hebt gaan wij aan de slag om je op gesprek te krijgen bij onze partner. Daarnaast kunnen we ook onderzoeken of er meer opties in ons netwerk voor je zijn.

Icon

Arbeidsvoorwaarden matchen

Is er een klik? Dan verzorgen wij de eventuele onderhandelingen en stellen een passend aanbod op.

Icon

Het is een match!

Onze backoffice regelt het papierwerk, zodat je kunt starten. Tijdens je Profield-periode sta je in nauw contact met je Field Manager. Zo weten we zeker dat het een match blijft!

SOLLICITEER NU

Vul onderstaand formulier in en wij nemen binnen 24 uur contact met je op.

Persoonsgegevens

PDF, DOC, DOCX (max 8 MB)

Contactgegevens

Prive Werk
Terug naar vacature details

Pro's over Profield

Een bedrijf wat luistert naar wat de kandidaat wilt en zoekt

“Positieve sfeer, prettige samenwerking, en een luisterend oor naar de kandidaat. Uiteindelijk een bedrijf gevonden wat een goed gevoel geeft en waar ik me welkom voel.”

Kevin uit Schoonhoven beoordeeld Profield met een 8

Heb je een vraag?

Kijk tussen onze Veelgestelde Vragen of stel ze direct aan Danny Moelker,
de verantwoordelijke adviseur voor deze vacature.

Waarom solliciteren via Profield?

Een nieuwe baan is een spannende bezigheid. Dan is het fijn als een ervaren partij je daarbij helpt, onzekerheden wegneemt en vragen beantwoordt. Bij Profield ben je wat dat betreft aan het juiste adres. We hebben een groot netwerk van topwerkgevers en voor ieder vakgebied een specialist.

Samen met jouw adviseur onderzoek je in welke cultuur jij je goed voelt. Natuurlijk kijken we ook naar je ambitie en praktische zaken als reisafstand en salaris. Bovendien kennen onze specialisten jouw werkzaamheden tot in detail en begrijpen precies wat je bedoelt.

Meer weten over Profield?

Min Min

Wat kost gebruikmaken van Profield?

Onze dienstverlening kost jou als professional niets. Sterker nog, doordat onze adviseur jouw arbeidsvoorwaardelijke onderhandeling uit handen neemt, heb je grote kans dat je arbeidsvoorwaarden erop vooruitgaan.

Uiteraard moeten ook wij geld verdienen. Daarom betalen onze technische partners ons voor het op volle sterkte brengen van technische teams.

Min Min

Heb ik via Profield dezelfde arbeidsvoorwaarden als bij de opdrachtgever?

Ja. Doordat Profield is aangesloten bij de ABU zijn we verplicht om minimaal dezelfde arbeidsvoorwaarden als de opdrachtgever aan te bieden. En dat doen we dus ook!

Min Min
Profield

Jij verdient maatwerk

Is dit niet de vacature die jij zoekt? Wij zoeken net zo lang totdat wij de perfecte vacature voor jou hebben gevonden.

Kom in contact